Najčešća pitanja

Najčešća pitanja, problemi i rešenja na fotoaparatu, kameri ili Zhiyun gimbalu. Ukoliko Vi želite da nam postavite bilo kakvo pitanje ili izložiti Vaš problem sa fotoaparatom, kamerom, objektivom, blicom ili Zhiyun gimbalom, to možete uraditi preko telefona ili kontakt forme na našem sajtu ovde https://apoteksv.se

Radimo popravke objektiva koje uključuju i kompletan servis i proveru svih mehaničkih i elektronskih delova objektiva, kao i čišćenje sočiva, podmazivanje i podešavanje autofokusa. Okvirne cene možete pogledati ovde.

Ukoliko je polomljen LCD , postoje vidljive pukotine preko ekrana , potrebno je zameniti LCD ekran. Za dosta modela fotoaparata imamo ekrane na lageru tako da neki mogu biti zamenjeni u roku od jednog radnog dana . Za one koje nemamo , ekran se poručuje i čeka od 10-20 dana.

Ovaj problem može da bude u samom kontaktu baterija sa kućištem , dešava se da prilikom udarca otpadne neki metalni deo ili šraf u aparatu i kao provodnik “prošara” preko kontakta na procesorskoj ploči ili napajanju i tako napravi dodatne probleme. Ovakvi kvarovi se uglavnom rešavaju popravkom napajanja ili popravkom , retko zamenom procesorske ploče.

Najčešći problem prilikom odlaska na more . Usled ulaska peska u mehaničke delove objektiva ,mogu nastati razni problemi kao što su oštečenja plastičnih zupčanika u reduktoru objektiva , raznih pokretnih osovina i plastičnih prstenova , uglavnom svih pokretnih delova objektiva koji su uglavnom izrađeni od meke plastike i lako se oštećuju. Pesak takođe pada i na sistem sočiva i CCD senzora tako da je moguće pojavljivanje tamnih mrlja i senki na fotografijama. Problem se rešava kompletnim servisom objektiva , čišćenjem , podmazivanjem i na kraju podešavanjem autofokusa.

Ovaj problem se uglavnom završava tako što se konstatuje neisplativost popravke aparata , ali dešava se da voda nije doprela do vitalnih delova aparata pa uspemo da spasemo sam aparat . Kod ovakvih slučajeva najbolje je da donesete Vaš fotoaparat na besplatan pregled .

Problem nastaje najčešće kada se prilikom fotografisanja ili brisanja fotografija , isprazni baterija i aparat ne stigne da zapiše kompletne informacije i zatvori fajl sistem na memorijskoj kartici. Prilikom sledećeg uključivanja aparat više ne prepoznaje ispravan fajl sistem i traži da se ponovo formatira (upiše inicijalizovan fajl sistem sa određenim folderima ) kartica. Pre ovoga ukoliko znate da na memorijskoj kartici postoje fotografije koje su Vam važne, potrebno je da se uradi povratak fotografija sa kartice preko čitača kartica i programa za povratak fajlova na računaru i tek nakon toga formatiranje kartice da bi mogla ponovo da se upotrebi u fotoaparatu. Ukoliko formatiranje ne uspe na aparatu , pokušajte preko računara pa tek onda ponovo na aparatu. Ako prilikom formatiranja na računaru prijavi grešku , onda je kartica oštećena i morate je zameniti novom.

Najčešći problem je u istrošenosti i dotrajalosti baterije koja služi za napajanje memorije za datum .Kod nekih modela fotoaparata ta baterija se može zameniti bez otvaranja fotoaparata što nije slučaj kod novijih fotoaparata.

Najčešći problem usled oštećenja pozadinskog osvetljenja LCD ekrana, napajanja pozadinskog osvetljenja , samog LCD displeja usled udarca ili kontakta sa nekom tečnošću. Retko se dešava da strada i drajversko kolo na procesorskoj ploči.

Naravno, na sve popravke imate pravo reklamacije u trajanju od šest meseci od momenta kada je aparat izdat sa servisa. Jedini uslov je da u tom periodu kvar nije nastao usled nemara vlasnika ili fizičkog oštećenja , udarca , peska , vode i slično https://apoteksv.se meine erklärung כנס כאן cialis genérico preço impotenciastop.pt levitra generico online.

Naravno, na sve popravke imate pravo reklamacije u trajanju od šest meseci od momenta kada je aparat izdat sa servisa. Jedini uslov je da u tom periodu kvar nije nastao usled nemara vlasnika ili fizičkog oštećenja, udarca, peska, vode i slično.

Da možete.

Za delove čija vrednost prelazi 20 eura potrebno je da prvo ostavite fotoaparat ili depozit sve dok deo ne stigne.

Ne popravljamo filmske fotoaparate i VHS , Hi8 i slične stare modele starijih video kamera. Radimo isključivo popravku digitalnih fotoaparata sa zapisom na memorijske kartice i digitalnih kamkordera, kamera sa zapisom na mini DV kasete , DVD, hard disk ili memorijke kartice.

Ne vršimo prodaju rezervnih delova.

Da. Svi delovi koji se prilikom servisiranja menjaju su originalni. Zbog toga što se neki od delova poručuju iz inostranstva, ponekad je na popravku potrebno sačekati i nekoliko nedelja.

Ne vršimo otkup aparata.

Mi se nalazimo u ulici Nemanjina 40 , u tržnom centru “Futura”, lokal broj 32 ,II sprat , (kod McDonalds-a na Slaviji)

Možete spakovati Vaš aparat sa napunjenom pratećom baterjom i poslati nam ga na našu adresu . Uz aparat je potrebno da nam dostavite i Vaš broj telefona a mi ćemo Vam se nakon izvršenog pregleda javiti oko daljeg dogovora impotenciastop.pt page suivant polska-ed.com.

Ova greška je vezana najčešće za probleme sa objektivom fotoaparata , neispravim fokusom , stabilizatorom slike ili blendom uglavnom usled udarca ili dotrajalosti određenih delova koje je potrebno zameniti.

Ovaj problem se javlja iz istog razloga kao i kad su fotografjie bele (blede).

Kod ovakvih opisa kvarova uglavnom se radi o neispravnoj blendi objektiva koja je ostala ili zaglavljena u otvorenom položaju ili ne zatvara dovoljno brzo. Popravljamo ovakvu vrstu kvara. Ovi kvarovi su najčešći kod modela Canon Powershot A410,Powershot A420,Powershot A430,Powershot A450,Powershot A460,Powershot A470, Powershot S2, Powershot S3, Powershot S5, Olympus FE330, FE340, C550, C560, FE46, FE47, X845, X855, Nikon S550, Samsung ES10, ES15, ES17, ES55, ES60, S760, S860, D760, D860, S500, S600, S630, S700, S730, S750, Fujifilm F460…

Lens error ukazuje na problem u pokretnim delovima objektiva ili drajveru motora i senzora na procesorskoj ploči. Problem rešavamo servisom objektiva, njegovom zamenom ili popravkom procesorske ploče. Sam problem uglavnom nastaje usled udarca , pada ili kontakta fotoaparata sa peskom.

Pregled fotoaparata, kamkordera, DSLR-a, blica ili gimbala je besplatan i može biti ustanovljen istog ili najkasnije sledećeg radnog dana.

U zavisnosti od vrste rezervnog dela i modela aparata delovi se čekaju od 7-20 dana.

Ukoliko ne dođete po svoj aparat u roku od 30 dana od dana obaveštenja o urađenoj popravci ili ukoliko odustanete od popravke ,prvo ćete ponovo biti obavešteni telefonom i ukoliko ne dođete 7 dana po ponovnom obaveštenju po svoj aparat, BeoDigital će smatrati da ste odustali od Vašeg aparata i zadržati pravo da Vaš aparat potpuno rashoduje.

Najverovatnije ste loše uradili mehaničku kalibraciju gimbala za Vaš fotoaparat i motori troše više energije pri stabilizaciji.

Najčešći problem je zbog loše urađene mehaničke kalibracije i gimbal prepoznaje veliko opterećenje na motorima a zatim ode u sigurnosni mod odnosno isključi se.

Najčešći problem je sa žiroskopom ili komunikacijom na matičnoj ploči. Problem rešavamo zamenom potrebnih delova i komplenom kalibarcijom gimbala.

Proverite da li ste dobro mehanički kalibrisali gimbal u svim neophodnim osama za vaš fotoaparat. Ukoliko ste sve uradili kako je proizvođač naveo u uputstvu za korišćenje a gimbal se i dalje trese onda je najverovatnije problem u samom motoru u čijoj se osi vibracije najviše osećaju. Tada je potrebno zameniti kompletan motor i uraditi neophodnu kalibraciju softwerom.

Ovakvi problemi se načešće javljaju usled loše ili nikakve konunikacije procesora sa eksternom memorijskom karticom. To se dešava usled oštećenja slota za memorijsku karticu ili neispravnosti same memorijske kartice. Pre dolaska na servis , pokušajte da ponovo izvadite i ubacite memorijsku karticu u aparat. Ukoliko ponovo aparat prijavljuje grešku , pokušajte da formatirate karticu na računaru preko čitača kartica. Pokušajte i sa drugom memorijskom karticom , a ako se greška ponovi , donesite Vaš aparat na besplatan pregled . Retko se dešava i oštećenje na samoj procesorskoj ploči.

Poruka je vezana za greške na Nikon DSLR fotoaparatima najčešće kada postoji problem sa neispravnim zavesicama ili sistemom ogledala, motorima ,oštećemim plastičnim delovima koje je potrebno zameniti.

Ova greška se javlja kod Canon DSLR fotoaparata , najčešće kada postoji problem u samom objektivu koji je zakačen na telo fotoaparata. Problemi su uglavnom neispravna blenda ili stabilizator slike na objektivu.

Ova greška se javlja kod Canon DSLR fotoaparata. Pokušajte da skinete objektiv sa tela i da napravite fotografiju bez objektiva page. Ukoliko fotoaparat normalno napravi belu fotografiju onda najverovatnije postoji problem sa objektivom koji je prethodno bio na telu, najčešće zbog neispravne blende ili stabilizatora slike ukoliko postoji na objektivu suivant. Ukoliko se greška pojavi i bez objektiva zakačenog na telo , najverovatnije postoji problem sa zavesicama ili sistemom ogledala na telu fotoaparata ed-hrvatski.com polska-ed.com. Takvi problemi se javljaju usled dotrajalosti plastičnih mehaničkih delova koje je potrebno zameniti levitra generico online.

Najčešći problem je neispravnost CCD senzora u sistemu objektiva , a ređe CCD drajversko kolo na procesorskoj ploči . Cena i rok zamene CCD senzora zavisi od modela fotoaparata. Ovi kvarovi su najčešći kod modela Canon Powershot A300, A310, A60, A70, A75, A80, A85, A95, S60, Fujifilm S8000, S7000, S602, Samsung NV20, NV15, Olympus FE20, FE280, FE320, FE330, FE340, FE360, FE370, C25, X15, C520, X820, C540, X835, C545, X845, C560, X855, C570, X875, C575, X880, u820, u830, u840, SP560.

Pokušajte da povežete Vaš aparat na neki drugi računar sa istim operativnim sistemom da bi ste prvo rešili dilemu da li je problem na Vašem računaru ili samom fotoaparatu. Ukoliko je problem na Vašem računaru , uglavnom je neki konflikt sa drajverima za USB konekciju za Vaš fotoaparat . To možete rešiti reinstalacijom drajvera sa CD-a koji ste dobili uz Vaš fotoaparat ili ređe reinstalacijom celog operativnog sistema na Vašem računaru. Ako je ipak problem sa fotoaparatom uglavnom je oštećenje samog USB konektora na aparatu ili ređe oštećenje USB kontrolera na procesorskoj ploči.

Blic uglavnom strada prilikom udarca aparata kada se polomi blic lampa, ili prilikom preopterećenja kada strada kolo za okidanje strob lampe. Dešava se da se ošteti i samo kolo za punjenje ili napajanje blica a ima slučajeva da otkaže i kontrola blica koja dolazi iz samog procesora.

Stabilizator slike uglavnom strada prilikom udarca , pada fotoaparata ili objektiva. Problem se rešava servisom samog stabilizatora slike ili zamenom kompletnog objektiva.

Problem može biti sa samim neispravnim tasterom na unutrašnjoj ploči ili na plastičnom-gumenom tasteru koji okida unutrašnji taster. Retko je problem u konekciji tastature usled kontakta aparata sa vodom , vlagom ili nekom drugom tečnošću koja je dospela u unutrašnjost aparata.

Najčešći problem je kvar na fokus sekciji u objektivu, motoru ili reduktoru, a postoji i verovatnoća da je dislocirano neko od sočiva u sistemu objektiva. Ovakvi kvarovi najčešće nastaju usled udarca, pada ili peska koji je ušao u sistem objektiva.

Prvo proverite da li su baterije koje upotrebljavate boljeg kvaliteta , najbolje alkalne ili ponovo punjive baterije, jer se kod nas često prodaju baterije lošeg kvaliteta ili bajate baterije koje dugo stoje u magacinima i rafovima. Ukoliko ste sigurni da nije problem sa baterijama, proverite da li baterije dobro naležu u kućište fotoaparata . Najčešće usled udarca stradaju neki od držača poklopca za baterije i tako one nemaju dobar kontakt sa kućištem i aparat prijavljuje prazne baterije. Dešava se još da su prilikom nekog curenja starih loših baterija , korodirali kontakti za baterije u samom kućištu i opet usled lošeg kontakta aparat prijavljuje loše baterije. Ukoliko nije nijedno od prethodno navedenih , onda postoji neki problem sa napajanjem procesorske ploče i u tom slučaju je potrebno da izvršimo besplatan pregled Vašeg fotoaparata.

Problem nastaje usled deformacije samih zavesica prilikom udarca ili pada aparata ili ulaskom peska ili neke tečnosti u mehanizam zavesica . Problem se rešava servisom samih zavesica na objektivu.

Load More

Instagram